Nederlandse Draken Club Logo

The New Petticrows V6

24 February 2017 om 08:36
In het nieuwe onderkomen van Petticrows in Burnham on Crouch krijgt de nieuwste Draak-variant van Petticrows, de  V6, zijn optimale vorm met dank aan een robot. Er wordt tot op honderdsten van milimeters gefreesd, zodat de romp de optimale vorm krijgt die past binnen de class rules.
Joost Houweling, die nauwe contacten onderhoudt met Tim Tavinor, zijn zeilmaat, schreef namens Tim het volgende:
De grote nieuwe veranderingen zijn:
– Volledig symmetrisch doordat de huidige techniek het toelaat om zulke grote objecten te frezen.
– Nieuw design gebruikmakend van de nieuwste computertechniek op het gebied van CFD (computational fluid dynamics).  Met andere woorden het kunnen testen van het ontwerp doormiddel van computer modellen.
– afgewerkt met de nieuwste snufje’s op het gebied van beslag.
unnamed
Het is niet verwonderlijk dat Joost en Tim, als Gold Cup winners met Laurie Smith in 2015, veel gevoel hebben ontwikkeld voor de betere posities van lijnen en nieuwe vormen van onderdelen van de Draak. Al die ervaring is ook verwerkt in deze nieuwste Draak van Petticrows.
Joost is  uiteraard beschikbaar om u alles  over dit nieuwe projekt van Petticrows te vertellen.