Nederlandse Draken Club Logo

Interview met Bas Spaargaren, eigenaar van BoatsAshore en Petticrows dealer van de Benelux.

1 March 2017 om 09:54

 

 

In de zomer van 2016 heb je de business van Andre Dupon overgenomen. We staan aan de start van een nieuw seizoen. Hoe gaat het nu?

“Nou dat was natuurlijk best wel even spannend, afgelopen zomer. We hebben vrijwel direct de loods onder handen genomen, omdat we meteen de reparatiewerkzaamheden wilden uitbouwen. Daarnaast hebben we ons verder verdiept in het servicen van Draken, want daar komt heel wat bij kijken. Dat vonden we belangrijk, om vervolgens in gesprek te kunnen gaan met Petticrows, waaruit het Benelux dealerschap is gekomen voor Petticrows parts. Het was voor ons een geweldige opsteker om het zakelijk vertrouwen te krijgen van Tim en Kay Tavinor. Gelukkig kan ik daarbij ook nog rekenen op de adviezen van André. Afgelopen winterseizoen hebben we maar liefst 21 Draken door onze handen mogen laten gaan. Veel, veel meer dan ik had durven dromen.”

 

Vertel daar eens wat meer over?

“We hebben 15 Draken in stalling gehad, diverse reparaties en 6 grote refits uitgevoerd. Een Draak wordt momenteel helemaal opnieuw gespoten. Dat gebeurt in Medemblik, in geconditioneerde omgeving. Het geeft een geweldige kick om een Draak aandacht te geven, om te zien wat er met zo’n prachtboot gebeurt. Erg leuk om de reacties van de eigenaren te zien. Alsof ze weer verliefd werden op hun eigen boot.”

 

Wat was het leukste om te doen?

“Het was allemaal even bijzonder. Van de kleinste reparatie en hard matrix antifouling, tot nota bene twee complete refits. Nieuwe genuarol-systemen gemonteerd, vallen en stagen vervangen en bedieningslijnen vernieuwd. Maar als je het zo vraagt, dan is het misschien toch wel het polijsten van de rompen. Weet dat polyester Draken lekker dik in de gelcoat staan, en het dus mogelijk is om de meeste krassen weg te krijgen met schuren en polijsten. Ronduit verbluffend om te zien hoe een Draak opfleurt van zo’n schuur-/polijst-/poetsbeurt.”

 

Lastige lui, die Draken-zeilers?

“Nee, integendeel. De meeste klanten ken ik al jaren en werk graag voor ze. Draken-zeilers zijn erg goed op de hoogte van de techniek van hun schip. Dan is het goed met elkaar samenwerken. Je weet wat je aan elkaar hebt. Ik word geweldig gesteund door Petticrows waar ik voor werkelijk alles terecht kan. Elke dag weer. En dan heb ik natuurlijk altijd nog mijn adviseur/coach André op de achtergrond.”

 

Zeil je zelf ook?

“Jazeker! Ik prijs me gelukkig dat ik met enige regelmaat met NED 282 van Reinier de Jong het water op mag tijdens de woensdagavondwedstrijd op de Westeinder. Elke keer weer hartstikke leuk. En spannend! Maar ik weet wel dat mijn echte talent op de wal ligt.”

IMG_7228