Nederlandse Draken Club Logo

FEESTJE IN AKERSLOOT

22 April 2017 om 22:17

OP 22 april werd bij de AZRV in Akersloot een nieuwe Drakenkraan feestelijk in gebruik genomen.

Na een tijdelijke mobiele kraan van 17 ton werd deze winter met een substantiƫle bijdrage van acht lokale Draakzeilers de bouw van de fundering in het water en de installatie van de 2-tons kraan gerealiseerd.

Het bestuur van de AZRV wil hiermee het wedstrijdzeilen in het algemeen en het wedstrijdzeilen met Draken in het bijzonder stimuleren. De dinsdagavondseries zijn populair bij vele Draakzeilers, ook bij enkelen die hun Draak in Muiden of in Aalsmeer hebben staan. Het is ook dankzij deze harde AZRV-kern dat de vloot op het Alkmaardermeer zeer actief is en daardoor meer zeilers en Draken aantrekt.

De deze winter ‘gepimpte’ ARGO NED 375 van Louis Keulemans – met zeer gladde A9 Nautix antifouling- was het proefobject voor de feestelijke ingebruikneming van de kraan.

 

Na afloop van dit gedenkwaardige moment vond na een toast op de AZRV Drakenvloot tijdens en goede wensen voor het gebruik van de kraan de prijsuitreiking plaats van de Azijncup 2016. NDC-voorzitter Klaas Ruigewaard was de winnaar, mede door zijn trouwe deelname aan de wedstrijden. Uit handen van initiatiefnemer Coen Verhorst (NED 418) ontving Klaas voor de tweede maal deze Alkmaarse jaarprijs.