Nederlandse Draken Club Logo

CONSTRUCTIEVE en INFORMATIEVE ALV 12 november 2017

16 January 2018 om 22:10

Een 30-tal leden kwamen naar Muiden voor de afsluiting van het zeilseizoen en het praten over de plannen voor 2018 en 2019.  Na afloop het gebruikelijke Drakenbier, Bitterballen en een Drakenhap met Drakenbloed.

De notulen en gebruikte presentatie voor de behandeling van de agendapunten zullen dezer dagen worden gepubliceerd op de ledenpagina van de website.

Een kort overzicht van de belangrijkste punten:

  • Oud-voorzitter Huib Bannier vatte het mooi samen in zijn App wegens verhindering: Graag complimenteer ik bij deze het bestuur met het afgelopen Draken-seizoen. Veel energie, goede en gezellige potten. Waar anderen afhaken, nationaal en internationaal, gaat de Nederlandse Drakenklasse door, dankzij de inzet van velen.
  • Financieel staat de NDC er uitstekend voor. Dankzij een ‘opschoonoperatie’van penningmeester Diede Nederlof met back up van Gerhard Nederlof waren er vrijvallen en geinde achterstallige betalingen. Per saldo een batig saldo van ruim € 12.000 Meer over de cijfers op de ledenpagina.
  • De wedstrijdkalender 2018 houdt rekening met wedstrijden in het buitenland zoals Douarnenez, La Baule, Deauville en San Remo. Daardoor is de Muidenserie wat ‘uitgerekt’ over de kalender van mei en juni. Ook het ONK te Medemblik wordt ivm de Grade 1 in San Remo per 13 september verschoven naar 6 t/m 9 september 2018
  • Pieter Heerema heeft aangeboden een clinic te houden voor teams die thans veelal in het achterveld zeilen. Gepland voor 24-25 maart 2018 op de Westeinder vanuit het bedrijf Code Zero van Marc Blees, Uiterweg, Aalsmeer. Aanmelden bij Philip de Koning Gans
  • In augustus zal een teamrace evenement worden georganiseerd voor drie Nederlandse teams voor de voorgenomen team race wedstrijden tegen Belgen, Britten uit Burnham en Duitsers uit het Rijngebied.
  • Het projectteam Dragon Gold Cup 2019 (Klaas Ruigewaard, Roald Plantinga, Jan Bakker, Frits Daarnhouwer en Philip de Koning Gans) is van start gegaan. De Dragon Gold Cup 2019 wordt van 8 – 14 juni 2019 gehouden te Medemblik. De gemeente verleent volop medewerking en de eerste contacten met sponsoren zijn gelegd. Jeroen Burks is toegetreden tot de organisatie om samen met Philip de Koning Gans de PR/Communicatie op moderne leest op te tuigen.
  • Remco van der Berg gaat in de winterperiode een “regels in de praktijk” avond organiseren voor de actieve wedstrijdzeilers.
  • Het team Bakker won de drie jaarlijkse wisselprijzen. De Jaarprijs, de Zuiderzeeprijs en de Bemanningsprijs. De Prijs van Verdienste voor een Draakzeiler van de Westeinder (De Verduynprijs) is toegekend aan André Dupon voor zijn jarenlange  deelname aan wedstrijden en zijn technische support voor Drakenzeilers.