Nederlandse Draken Club Logo

DRAKENNIEUWS mei 2018

24 May 2018 om 07:50

 

Drakennieuws mei 2018

 

TOP SEIZOEN TOT NU TOE

Een zeer geslaagde clinic olv Pieter Heerema. Pieter die in Cascais wint en in Douranenez derde wordt, 27 deelnemers in Aalsmeer tijdens drie mooie maar frisse weekenden, de Azijncup van start in Akersloot, twee van de vier Muidenseries gevaren  met zomerse omstandigheden. Nieuwe leden, een groei van de vloot en een goede sfeer in de club.

Kortom: een positieve flow.

U leest er alles over op www.dragonclass.nl  (Nieuws en Drakenpraet)

 

MEER INTERNATIONALE AANWEZIGHEID

Naast de ervaren internationaal zeilende bemanningen, zoals Pieter Heerema, Charlotte en Juliette Ten Wolde, André Dupon, Guus de Groot, Olivier en Dominic Bakker zien we steeds meer bemanningen over de grens trekken met hun boot.

Er gaan vier NED-dies naar de Dragon Gold Cup in Helsinki, er doet een team mee aan het EK in Hongarije, er wordt deze week gevaren in La Baule, in Deauville zeilen daarna diverse Nederlandse boten, Oostende wordt weer ‘hot’ tijdens het BOK, in Denemarken wordt het mooi in Kopenhagen en dan kan je ook nog naar Engeland en naar Italië. (zie www.intdragon.net)

 

OOK GENOEG TE DOEN IN NEDERLAND

Alle details staan op www.dragonclass.nl> racing.

Maar toch noemen we nog even:

Grote Prijs Stad Enkhuizenin Muiden 2 – 3  juni en 23 – 24  juni. INSCHRIJVEN!

Kaagweek: 19 – 22 juli . Je kan 4 dagen meedoen of alleen het weekend. Een mooi zeilfestijn met veel gezelligheid. Twee potjes per dag. Zowel beginnende teams en routiniers komen aan de start van circa 10 Draken. Leuk om ook mee te doen.

Nieuw: Draken terug in de Flevo Race vanuit Muiden. IRC’s, Platbodems en Drakenbanen.

Goed om de klasse te promoten bij potentiële Draakzeilers. NoR volgt.

ONK in Medemblik 6 – 9 september. NoR volgt. Al belangstelling uit de UK.

Wijnmaand en Draken & Regenbogen in Akersloot eind september / begin oktober.

 

VOORBEREIDING DRAGON GOLD CUP 2019

De eerste sponsoren uit eigen kring hebben zich al gemeld !

 

Niks te doen ?

KEEP ON DRAGON SAILING !