Nederlandse Draken Club Logo

NED 160 wint ‘Line Honours’ tijdens Dutch Classic Yacht Regatta in Hellevoetsluis

8 August 2019 om 11:38


Van 24 t/m 28 juli werd in Hellevoetsluis de tweejaarlijkse regatta voor klassieke jachten gevaren. Dit unieke evenement met een grote
verscheidenheid aan klassieke jachten werd voor de zestiende keer
georganiseerd.
Meer dan zeventig klassieke schepen gingen de strijd met
elkaar aan in verschillende klassen. Daaronder enkele houten Draken.
Het Haringvliet, een ruim en zeer goed te bezeilen binnenwater, dient zich uitstekend als wedstrijdwater bij verschillende weersomstandigheden en windrichtingen. Want naast zonnige dagen waren er de onweersbuiten die over het zuidelijk deel van Nederland trokken aan het eind van de tropische week.

NED 160 ‘De Oranje’ op het Haringvliet tijdens de DCYR 2019

DCYR voorzitter Marcel van Loosbroek was samen met Maarten Sinaasappel, Ronald van Dijk en Jan Zitman, verantwoordelijk voor het uitstekend georganiseerde nautisch evenement. Peter Mazereeuw en Peter Maasland hadden samen met een aantal vrijwilligers de perfecte wedstrijdbegeleiding onder hun hoede.
Bij WSV Helius kon ‘De Oranje’ te water worden gelaten waarna er een plekje werd gevonden in de prachtige vestinghaven van Hellevoetsluis.
In de grote tent tegenover de vuurtoren werden de deelnemers elke ochtend verwend met een heerlijk (gratis) ontbijt. Na het palaver vertrokken de schepen, ingedeeld in vijf verschillende klassen om met elkaar, afhankelijk van de toegewezen rating, te strijden. Er werden twee wedstrijden op een dag gevaren met uitzondering van de zaterdag toen de langebaanwedstrijd richting Tiengemeten op het programma stond.

Rond 19 uur kon men dagelijks voor een klein bedrag genieten van een heerlijke maaltijd van chef Tim, waarna de dagprijzen werden uitgereikt. Hierna volgde de muziek waarbij regelmatig de voetjes van de vloer gingen en de zeemansverhalen steeds mooier werden.

Inky stuurt terwijl Rob de concurrentie in de gaten houdt

Voor de bemanning van ‘De Oranje’ ( Inky Lampe, Rob Dekeukeleire en Sebas Dekeukeleire) was er de ‘ Line Honours’ prijs en een fles Sonnema.