Nederlandse Draken Club Logo

NEDERLANDS SUCCES op WANNSEE bij POTSDAM

4 October 2019 om 21:36

Remco van der Berg en Bart Peeters hadden een mooi Drakenweekend tijdens de Berliner Meisterschaften.

In het weekend van 28-29 september werden de Berliner Meisterschaften gezeild op de Wannsee , vlakbij Berlijn. Een 1.3 rating event met 22 draken op het meer bij Potsdam.
De Duitse eigenaar van de GER 1086, Ullie Kaptaina, had NED 275 crew Remco van den Berg en Bart Peeters gevraagd om te bemannen.  Tijdens een reis van 600 km met een comfortabele Duitse PKW, met ingepakte Petticrow aan de trekhaak, zijn we op donderdag van Essen naar de Wannsee gereden. De lokale 150 jaar oude Segelverein heeft een imposant clubhuis, waar de gouden Olympische medaille van de Finn zeiler Willy Kutzweiden uit 1964 pronkt.  Ook 3 stuks club J – 70 voor de deur om kampioenen mee op te voeden. Het veld werd versterkt met een Pro-team uit Beieren met Stefan Link en Michi Lipp en een Deens North sails team. Tevens was Panic 3 aanwezig met KNRZV lid, Teddy Bähr, die nog een extra Nederlands-Duits tintje aan het evenement gaf.

Op vrijdag was er geen wind, maar wel een klasse diner in het clubhuis met een vaatje Frei Bier. Dat maakte een hoop goed. De windverwachting voor het weekend was prima met 8 – 15 kn. Op zaterdag zijn 3 potjes gevaren. De communicatie aan boord van GER 1086 was bij de start wat stroef. We verloren de pin start van het pro-team, werden volledig ‘gerold’ om daarna te besluiten overstag te gaan en met enkele ‘dukjes’ de stuurboord  kant van de baan op te zoeken. De eerste duk  op het Deense North sails team was wat mager, en onze boeg tikte de BB Bakstag aan welke bij het knopje kapot ging. Gelukkig dat de mast bleef staan, maar de stemming was gezet. De schade is later keurig op de steiger afgehandeld. Na drie potjes was het duidelijk dat het close racing was. Wij stonden op de 6e plaats na een natte regenachtige dag.
De klasse organisatie had een bus geregeld voor een  diner in de Berlijnse binnenstad op de Kurfurstendam. Toch even de toerist kunnen uithangen in deze historische stad. Met een vroege 1e start op zondag om 10.00  uur waren we meteen goed wakker. Bart vond de perfecte lijn in het kruisrak en 1e bij de boven ton is altijd lekker. Deze plek in het laatste voor-de wind net niet kunnen volhouden, maar buitengewoon tevreden met een 2e plek. Die stijgende lijn hebben we ook de 2e pot volgehouden met wederom een 2e plaats .  Winnaar van het evenement  werden de Pro’s uit Beieren met Stephan Link, die zich ‘Berlin Meister’ kunnen noemen.
De 2e plaats was voor het Deense pro team. Met onze 4 punten van zondag, stegen we naar het podium op de 3 plek, zodat we een mooi gegraveerd zilveren bekertje in ontvangst konden nemen met een echte Deutsche Urkunde. Es War Super Toll.