Nederlandse Draken Club Logo

DRAKEN en REGENBOGEN op ALKMAARDEMEER

13 October 2019 om 21:21

Het einde van het wedstrijdseizoen voor de Draken is traditioneel op het Alkmaardermeer. Zo ook in 2019. Op 5-6 oktober werd de Wijnmaand-serie gezeild en op 12 – 13 oktober de Draken- en Regenbogen serie. Met mooie uitsmijters rond lunchtijd aan de wal en een hap met muziek op zaterdagavond ter verhoging van de feestvreugde in Akersloot.

Tijdens het Draken- en Regenbogenweekend kwamen zowel bij de Draken en en bij de Bogen in elk veld 14 boten aan de start. Bij de Bogen had Marc Blees (onze sponsor van Code-Zero) zijn 114 van stal gehaald en liet zien dat hij naast Maxi- en Draak ook goed vooruit komt in een Regenboog. (2e plaats)

De Drakenteams waren in het Wijnmaand-weekend al bekend geraakt met guur en nat herfstweer op het Alkmaardermeer. Gelukkig waren de temperaturen het laatste weekend iets hoger en er was (voor de verandering…) nauwelijks regen op zondag 13 oktober. Met een stabiel windje leverde dat mooie wedstrijden op.

Happy faces op de NED 275. Hoezo koud en nat ?
Zo ook op de NED 390….

Onze Estse Drakenvriend, Dmitri Bondarenko, zeilend met GBR 408 kwam op de 12e met een net gerestaureerde Pedersen en Thuessen aan de start. Daar moest duidelijk nog wat aan gebeuren, want Dmitri vaart bij voorkeur voorin. Dat was op 12 oktober even anders. Niet getreurd. Aalsmeer was ongeveer om de hoek en zijn bemanning was tot zaterdagavond druk in de weer om de tweede Pedersen & Thuessen gereed te maken voor de zondag. Met een dagresultaat 2-1-1 was hij op 13 oktober de winnaar van de dag. Alleen was daar geen prijs voor. Tevreden vloog hij daarna terug naar Estland. Such is the life of a Dragon sailor.

Dmitri Bondarenko achtervolgt team Coen Verhorst (NED 418) en won deze pot met enkele bootlengtes voorsprong op de NED 418. Het was in het hele veld ‘close racing’.
NED 422 gaat als derde rond bij ‘up wind spreader’.

Klaas Ruigewaard verzorgde met zijn Regenboog-maat van de AZRV de prijsuitreiking op een luchtige manier. Hieronder de prijswinnaars in beeld, waarbij voor de Draken ook nog een ‘overall prijs werd uitgedeeld voor de beste van twee weekends. Bij de Draken was dit het team Bakker met de NED 422.

Evelyne Bakker had nog een surprise voor ‘haar’ mannen. Team NED 422 vierde als Drakenteam dit weekend het 10 jarig bestaan. Naast mooie woorden van Evelyne en een herinneringsfoto maakte Jan bekend dat de NED 422 komende week van eigenaar wisselt ( hij gaat naar de Baldenaysee nabij Essen) . De twaalfde ‘Bakkerfamiliedraak’ volgt de elfde ‘Elephant’ op.

Team NED 422 : winnaar van beide series
Team NED 418 met een blije Coen Verhorst, 2e overall
Team NED 275 3e ‘overall’
Team NED 416 : 2e van de serie ‘Draken – Regenbogen
Het was een mooi seizoen. Ook dankzij onze sponsoren, waaronder Marc Blees met zijn CODE -ZERO