Nederlandse Draken Club Logo

NED 390 en NED 432 trainen in Villamoura

10 November 2019 om 23:12
Villamoura, Algarve, Portugal

Pedro Andrade, de winnaar van de Dragon Gold Cup, organiseert sinds enkele jaren een winterserie in Villamoura (Algarve, Portugal).
Naast een serie (oefen)wedstrijden is het een clinic voor Drakenteams.

Team NED 432 (Michiel van Dis c.s.) was er in het najaar 2018. Team NED 390 (Klaas Ruigewaard c.s.) won in de tombola tijdens de Dragon Gold Cup de clinic. Zowel Michiel en Klaas besloten het goed aan te pakken en diverse keren tijdens de winterperiode met hun eigen boot vanuit Villamoura te trainen. Het was even 2,5 dag rijden, maar dan zit je wel de hele winter in je eigen boot in het zonnetje met ruim 20 graden C en op schitterend zeilwater.

NED 390
NED 432

Er werden op 7, 8 en 9 november negen wedstrijden gevaren met een uitgebreide evaluatie per team. Klaas was lovend over de organisatie.

Vergeleken met andere plekken waar nu wordt gevaren is het hier ‘de hemel’. Ook erg gezellig. Diner op een beachclub, de andere avonden met alle teams eten in een lokaal tentje, een tractor in de garage van het appartement om de boot te parkeren en een prima vliegverbinding vanuit Faro. Een aanrader om hier naartoe te komen.

Debriefing bij 8th Dimension Performance Sailing van Pedro Andrade en zijn team

Ook kriebels om er te gaan trainen? Pedro heeft een aantal Petticrows ter beschikking.
info@8dsailing.com

Drone foto van NED 390 tijdens de clinic in Villamoura, Portugal
Drone foto van NED 390 in Villamoura