Nederlandse Draken Club Logo

Jaarprijzen Draakseizoen 2019

26 November 2019 om 10:58

De overall prijzen voor het jaar 2019 voor de series en wedstrijden op het IJsselmeer zijn ook in 2019 gewonnen door het team NED 422 met Jan Bakker als eigenaar en zijn zonen Olivier en Dominic als vaste bemanning sinds 10 jaar. Ook dit jaar was het weer aan Jan om de prijzen van huis mee te nemen om vervolgens thuis weer een plaatsje te geven.

Jan weet hoe zwaar de Heike Blok prijs is, dus bleef hij maar even zitten….iets waar Daan Goedkoop ( Wedstrijdcommissaris) met tevredenheid op toeziet

Olivier en Dominic Bakker wonnen weer de bemanningsprijs 2019.

Dominic neemt de Bemanningsprijs voor hem em Olivier 2019 in ontvangst

Naast deze jaarprijzen dient vermeld te worden dat Jan en zijn zonen in de NED 422 als full Corinthians zeilen. In die setting won het team ook het Belgian Open 2019. Voor het seizoen 2020 kunnen we een nieuwe Draak van het team Bakker verwachten. Na de elfde ‘Bakker-familie-Draak die volgens traditie een naam kreeg waar de 11 in terugkwam (Elephant) wordt de 12e ‘Bakker-Draak’ de “Douzement”.

Ook veel succes gewenst met deze nieuwe aanwinst voor deze Oer-Drakenfamilie!

De Verduynprijs 2019, een ‘Bevrijdingsbord’ uit 1945 als prijs voor de eerste Drakenwedstrijd op de Westeinder na WO II, geschonken door Draakfamilie Verduyn, gaat dit jaar naar Marc Blees.
Marc zeilt nog steeds fanaat in allerlei boten en soms ook nog in een Draak. Zijn support aan de klasse als sponsor van Code-Zero zeilkleding en als jaarlijkse facilitator van (parkeer)ruimte en zijn kraan tijdens de GP Aalsmeer wordt op deze wijze extra onderstreept. De overhandiging van de prijs aan Marc zal binnenkort plaatsvinden bij Code-Zero in Aalsmeer.

Marc Blees tijdens het Draken – Regenbogen evenement op het Alkmaardermeer.
Dit keer in zijn ‘Boog’.