Nederlandse Draken Club Logo

In aanloop naar 2020

31 December 2019 om 16:11

Vuurwerk afgestoken, champagne gedronken en oliebollen / appelflappen inmiddels in overvloed genuttigd. Het zijn de gewoontes die wij zo elk jaar weer massaal in gezamenlijkheid beziggen. En dan, dan is het 2020. Een nieuw jaar. Bij deze wens ik u allen een prachtig 2020 toe. Dat het voor u allen een mooi jaar mag worden, in goede gezondheid, en ook op sportief gebied genoeg uitdagingen heeft. 

Nog even en we kunnen weer inschrijven voor prachtige evenementen in het jaar 2020. Zoals tijdens de ALV van 24 november jl is gepresteerd hebben we in 2020 weer een mooi programma. In het programma zijn de ‘oude vertrouwde’ series opgenomen, maar ook een aantal interessante nieuwe evenementen. In het bijzonder wil ik de ‘Benelux Sprint Championship’ te Bruinisse noemen en het feestje op de Kaag. Het is het 100ste kaagweek (18 en 19 juli 2020) en dat wordt groots gevierd. Op de site is al een mooie promo voor het evenement geplaatst. Het zou natuurlijk mooi zijn dat bij dit lustrum van dit prachtige evenement er veel Draken present zijn en mee varen op de Kaag. 

Naast de Benelux Sprint Championship (13 en 14 juni 2020) is er op 20 en 21 juni 2020 ook nog de Deltaweek. Ook de Delta week heeft in 2020 een jubileum. Het is het 50ste jaar de Deltaweek wordt georganiseerd. Het organisatiecomité heeft al contact met ons gezocht om te kijken of het mogelijk is de Draken mee varen. Een aantal Draken zal dan al immers in zeeland aanwezig zijn. Een mooi gelegenheid om twee keer in 2020 in zeeland te varen en de klasse daar uit te dragen.

Verder heeft Pieter Heerema zich weer bereid gevonden om op Aalsmeer een clinic te geven. In het weekend van 4 en 5 april 2020 kunnen tot 6 teams hun skills gaan verbeteren. In voorbereiding van de clinic heb ik met Pieter gesproken. Het is van belang dat de teams die inschrijven met hun vaste team (stuurman en bemanning) de gehele clinic aanwezig zijn, dat de Draak ‘wedstrijd klaar’ is, dat elke Draak een eigen VHF heeft. Verder zullen de ingeschreven teams op voorhand een vragenlijst ontvangen en deze moet uiterlijk begin maart volledig ingevuld geretourneerd zijn. Pieter heeft er veel zin in en zal ons weer op een hoger niveau brengen. Er is dus plek voor 6 teams! Om erbij te kunnen zijn moet u dus snel reageren via de ‘Register’ button bij het evenement op de site (net als bij alle andere evenementen).  

Dan nog even een punt van aandacht. Om de fanatieke wedstrijdzeilers te gemoed te komen in de inschrijfgelden hebben we als bestuur besloten om voor die Draken die hele series varen een korting te geven. Er wordt een korting van € 25 per weekend gegeven bij inschrijving voor het gehele serie. Dan moet er wel minimaal één maand voor het eerste evenement van de serie voor ‘de gehele serie’ zijn ingeschreven. Voor een evenement van drie weekenden is dit dus maar liefst € 75. Dan voor diegene die erg laat inschrijven is er een boete van € 25 per evenement in het leven geroepen. Erg laat is als er pas 5 dagen of nog later voor het evenement wordt ingeschreven.

Klaas Ruigewaard