Nederlandse Draken Club Logo

Draken wedstrijden, update 20 April

20 April 2020 om 20:18

Beste zeilers,

Dinsdag 21 april zal de regering informatie geven ten aanzien van de maatregelen om de COVID-19 crisis te bedwingen voor de periode na 28 april 2020. Het ziet er naar uit dat ’de 1,5 meter samenleving’ nog langer in stand gehouden gaat worden. In dat geval wordt het een uitdaging om in een Draak te gaan zeilen. Hoewel, er zijn natuurlijk wel creatieve oplossingen te verzinnen om op een verantwoorde manier toch te kunnen gaan zeilen. Maar laat ik niet op dat wat komen gaat vooruitlopen.   

Als bestuur zijn we wel naar allerlei mogelijkheden aan het kijken hoe we, als we kunnen gaan zeilen, mooie evenementen kunnen optuigen. Dit doen we ook in overleg met onze zuiderburen, de Belgian Dragon Association. In de kalender is in juli en augustus 2020 is nog ruimte om een en ander te organiseren. Hoe willen we dit gaan optuigen? Met de zowel Aalsmeer, als Muiden en met Oostende hebben we contact over mogelijke weekenden. Maar voordat we dit gaan plannen zullen wij als bestuur jullie, de leden van de NDC hierover telefonisch benaderen. Immers wij willen graag weten waar de voorkeuren naar uitgaan en of er van jullie een commitment kan komen voor bepaalde evenementen. Dat zullen wij na aanstaande dinsdag gaan doen. 

We spreken jullie snel, en blijf gezond, houd je aan de voorschriften.

Best Regards / met vriendelijke groet,


Klaas Ruigewaard
Chairman / Voorzitter NDC