Nederlandse Draken Club Logo

Doomernik Evolution MKII

25 April 2020 om 11:55

Beste Draakzeilers,

Om ons 30 jarig bestaan in juni aanstaande extra luister bij te zetten komen we met een compleet nieuwe Draak!

We hebben de afgelopen maanden een grondige studie gedaan naar de rompvormen van een aantal boten.  Hiertoe hebben we volledige digitale scans gemaakt van natuurlijk onze eigen romp, een ‘magic twelve’ Pedersen en Thuessen uit 1959 en een zeer recente productie draak van buiten Europa….

Hieruit hebben we de beste eigenschappen van de verschillende rompen geselecteerd en deze zijn nu verenigd in een compleet nieuw romp ontwerp.

De nieuwe vorm zal middels CNC uit één stuk worden uitgefreesd zodat wederom, zoals u al van ons gewend was sinds 1997, een zuiver symmetrische romp gegarandeerd is. Het laminaat in vinylesther, dat toch al stijfste romp op de markt oplevert, wordt nog verder geoptimaliseerd waardoor het aantal ‘overlaps’ in de rompschaal geminimaliseerd wordt.

We maken ook een nieuwe mal voor de binnenschaal met een hoge vloer en er komt een volledig vernieuwde layout waarin de laatste stand der dingen wordt verenigd met een aantal nieuwe features.

Keuze uit ons stijve vinylesther dek of ons prachtige houten dek, met spishute of met cockpit hoist en de mogelijkheid om de boot geheel zelf samen te stellen qua layout en verdere uitvoering met de ‘Signature’ versie!

zie doomernik.nl

Het Doomernik team